LIGA TESSENDERLO

WEDSTRIJD ARGENTA OUDENAARDE - KADANZ GENT  3-3 nv, pen. 4-1 (1-1)

DATUM 20-06-2008

DOELPUNTEN

VERSLAG Met nog 49 seconden te spelen dacht Oudenaarde aan de ereronde te mogen beginnen en dit na een reuzewedstrijd. Kadanz-speler Ikbal Cavdarli profiteerde echter maximaal van een minder secuur uitverdedigen en de bordjes hingen 3-3 gelijk. Verlengingen dus in het Tolhuis.

Eigenlijk ook een terechte stand voor twee teams die elkaar in evenwicht hielden, een droomfutsal op de vloer brachten met offensief spel op en neer en twee klassedoelmannen die veel doelpunten verhinderden.

Argenta Oudenaarde kwam al in de eerste minuut op voorsprong via Arne Saeys, Kadanz Gent reageerde furieus maar uitermate sportief. Hun kapitein Isiklar Selman recupereerde bal na bal en stuwde zijn mannen naar voor. Maar het duurde toch tot de 17de minuut vooraleer Yusuf Bicer gelijkstelde.

Ondanks een vele open kansen langs beide zijden werd 1-1 toch de ruststand.

Acht minuten in de tweede helft kwam Kadanz de eerste en enige maal in de wedstrijd op voorsprong. Hasan Caliskan trapte in doel na een schitterend collectieve actie van de Gents-Turkse ploeg.

Toch liet Argenta zich niet in de hoek duwen. Ze volgden het voorbeeld van hun tegenstander en Paul Wellekens mocht de kers op de taart plaatsen en Oudenaarde langszij brengen. De ploeg van coach Dirk Tembuyser kreeg toen vleugels en in de 40ste minuut zorgde opnieuw Paul Wellekens, goed afgezonderd en na een enig nummertje, voor de verdiende 3-2 voorsprong. Zoals gezegd tot 49 seconden voor het einde.

De verlengingen zagen twee teams die op veilig speelden, hopend dat de tegenstander een steekje zou laten vallen. Dat was niet het geval en strafschoppen zouden de provinciale bekerwinnaar 2008 moeten aanduiden.

In deze epiloog botste provinciaal kampioen Kadanz Gent op een magistrale Oudenaardse doelman Romuald Huysman. Liet hij de eerste strafschop nog binnen, nummer 2 en 3 stopte hij met overtuiging en lef. Ondertussen deden Paul Wellekens, Jan Vanderhaeghen en kapitein Steven Vandercruyssen het vlekkeloos. En zo mocht Pablo Besard de vierde en beslissende strafschop nemen. Hij liet het niet liggen en bezorgde voorzitter Norbert Van Aelst zijn eerste grote trofee, net nu Argenta Oudenaarde 25 jaar bestaat. En voor volgend seizoen met Rotan Meubels Windels een serieuze hoofdsponsor heeft binnengehaald.

Kadanz Gent kon na een zeer knap seizoen, met amper 1 verlieswedstrijd in competitie de dubbel niet waarmaken. Volgend seizoen treden ze hogerop aan en vervoegen de rangen van derde nationale. Waar ze beslist geen slecht figuur zullen slaan.

Zwaar minpunt was de geringe publieke belangstelling. Er werden 800 vrijkaarten uitgedeeld, maar slechts 300 aanwezigen vonden hun weg naar het Tolhuis. Amper een handjevol supporters voor onze sympathieke Gents-Turkse vaandeldrager Kadanz Gent, een zekere wedstrijd Turkije-Kroatie op het Europees kampioenschap hield iedereen in de Sleepstraat binnen en uit het Tolhuis. Niet voor lang echter, maar wel te laat om de propagandawedstrijd Argenta-Kadanz op te luisteren.

Argenta Oudenaarde speelde met Romuald Huysman, Stijn Ronsse, Joris Vanderhaeghen, Paul Wellekens, Arne Saeys, Pablo Besard, Steven Vandercruyssen, Jan Vanderhaeghen en Vincent Van Coillie

Kadanz Gent trad aan met Coban Eyyub, Caliskan Hasan, Duru Ferhat, Erickci Basri, Isiklar Selman, Sarvan Nedim, Cavdarli Ikbal, Yayla Abdullah en Bicer Yusuf